•    Sovietų Sąjungos ateistų vadovaujami kalėjimų fabrikai, panaudodami vergų darbo jėgą, pelno sumetimais pradėjo plėsti gamybą eksportui religinių dalykų: kalėdinių kortelių, mažų betliejų, šventų statulėlių. Tai ypač gaminama Turkestano Alma-Ata koncentracijos lageryje eksportui į Didžiąją Britaniją.

•    Kanados lietuvių kunigų vienybės pirmininku yra išrinktas pranciškonas kun. Augustinas Simanavičius, Toronto Prisikėlimo parapijos klebonas, sekretorium kun. Jonas Staškus, Lietuvos Kankinių parapijos klebonas, iždininku kun. Pranas Gaida, “Tėviškės žiburių” redaktorius.

•    Europos katalikų vyskupų nutarimu, bendras ekumeninis krikščionių suvažiavimas bus šaukiamas ateinantį rudeni. Jąme dalyvaus katalikų, anglikonų, stačiatikių, protestantų atstovai.

•    Vatikano meno ekspertai restauruoja Mikelandželio paveikslus: “Sutvėrimas” ir “Paskutinis teismas” (Sikstinėje koplyčioje).

•    Solistas Luciano Pavarotti dainavo Niujorke, Metropolitan operos rūmuose, koncerte, kuris buvo suruoštas sušelpti neišgydomu vėžiu sergantį jo draugą kun. Vincentą Pulicano.

•    Apie pusė Lenkijos komunistų partijos narių, o jų yra apie 3 milijonai, yra katalikai ir slaptai atlieka religines apeigas.

•    Ekvadoro prezidentas Jaime Roldos ir užsienio reikalų ministras Alfonso Barrera pareiškė, kad juos paveikė popiežiaus Jono Pauliaus II skatinimas ieškoti taikos su Peru valstybe ir nutraukti karo veiksmus, kurie buvo prasidėję sausio 28 d.

•    Italijoje keturi jaunuoliai, pasisakę esą raudonosios brigados nariai, įsibrovė į vieną Romos bažnyčią, uždarė ten keturis žmones ir paliko, gąsdindami, kad jie padeda bombą, kuri pasirodė nesanti tikra.

•    JAV 97-tas kongresas pagal tikybas taip pasiskirsto: afrikietiškų metodistų episkopalų 1, baptistų 51, apaštališkų krikščionių 1, krikščionių 3, Krikščioniškos Bažnyčios narių 4, Kristaus Bažnyčios 5, Dievo Bažnyčios 1, Krikščioniško Mokslo 4, Kristaus mokinių 1, rytų stačiatikių 1, episkopalų 72, pirmos krikščionių Bažnyčios 1, graikų stačiatikių 5, žydų 33, paskutinės dienos šventųjų 11, liuteronų 23, metodistų 74, presbiterionų 57, Romos katalikų 136, Draugiškosios Bendrijos 2, unitarų 9, kongregacionalistų 12, krikščionių be specialios priklausomybės 2, protestantų be specialios priklausomybės 22, nenustatytos tikybos 4.

•    Jugoslavijoje pirmą kartą po daugelio metų krikščionių informacijų centras galėjo išleisti tris ilgo grojimo plokšteles su kalėdinėmis giesmėmis.

•    Popiežius Jonas Paulius II antroje vasario mėn. pusėje per 12 dienų atliko apie 25.000 mylių kelionę, aplankydamas Filipinus, Japoniją. Filipinuose susitiko su katalikų ir musulmonų delegacijomis. Maniloje vasario 19 d. 16 kankinių paskelbė palaimintaisiais, aplankė skurdžių rajoną, iškeldamas socialinių reformų reikalą. Popiežiui viešint Filipinuose, vienoje gumos plantacijoje sprogo paslėpta mina, užmušdama 16 saugumo pareigūnų, sužeisdama 4.

•    Lankydamasis Japonijoje, popiežius pakvietė imperatorių Hirohito apsilankyti Vatikane. Imperatorius buvo susitikęs su popiežiumi, nežiūrint kai kurių partijų priešiškumo. Popiežius japonų kalba pasakė 7 minučių sveikinimo kalbą to krašto gyventojams. Lankydamasis Nagasaki mieste, popiežius pasmerkė ginklavimosi lenktynes. Japonijoje iš 117 mil. gyventojų katalikų yra apie 400.000.

•    Aliaskoje popiežius buvo sustojęs vasario 26 d., grįždamas iš savo kelionės į Filipinus ir Japoniją. Popiežiaus sutikti į Anchorage miestą suvažiavo apie 40 tūkstančių žmonių. JAV vyriausybės vardu popiežių sutiko Darbo sekretorius R. Donovan ir gubernatorius J. Hammond. Kai kurie eskimai suvažiavo šunų traukiamomis rogėmis*. Popiežiaus kelionė po Aziją sukėlė naujo entuziazmo tuose kraštuose. Buvo platus žmonių susidomėjimas, gausūs atgarsiai spaudoje, plačiai rodoma televizijoje.

•    Čekoslovakijos komunistai Bratislavoje uždarė katalikų seminariją.    J. Pr.