■    Lietuvoje, anot pogrindžio šaltinių, esą apie 2500 slaptų vienuolių.

■    Vokietė laikraštininke Diethild Treffert, katalikų žinių agentūros KNA redaktorė, jau keletą metų rūpestingai informuoja apie tikinčiųjų padėtį Lietuvoje. Ji neseniai paskelbė platų straipsnį “Lietuva — kryžių kraštas”.

■    Lenkų komunistų laikraštis “Nowe Drogi” paskelbė, kad po 40 metų komunizmo Lenkijoje vis tik apie 90% gyventojų pasisako esą tikintieji.

■    Centrinės Afrikos respublikoje popiežius kalbėjo 50.000 miniai. Zairo sostinėje Kinshasoj popiežius buvo sutiktas prezidento ir vyriausybės narių. Zaire popiežius paskelbė palaimintąja seselę Marie Clementine Amarite, kurią yra nužudęs sukilėlių karininkas P.O. Olombe, nes ji griežtai pasipriešino jo norui prievartauti. Iš Zairo popiežius atskrido į Kenijos sostinę Nairobi dalyvauti 43-čio tarptautinio Eucharistinio kongreso uždaryme. Čia popiežius stipriai pasisakė prieš nenatūralias gimimų kontrolės priemones. Turėjo progos dalyvauti ir sportiniame “safari”. Nairobi kardinolas Otunga yra sūnus vienos genties vado, kuris turėjo daug žmonų. Popiežiaus 12 dienų užtrukusi kelionė į Afriką baigėsi Maroke, musulmonų valstybėje, kur jį iškilmingai savo rūmuose priėmė karalius Hassan II. Kalbėdamas pamaldų metu į gausius morokiečius katalikus ir musulmonus, popiežius iškėlė reikalą, kad tarp abiejų grupių būtų vystomas dialogas.

■    Italijos kunigas Gianni Baget Bozzo, socialistų sąraše išrinktas į Europos parlamentą, arkivyskupijos teismo suspenduotas nuo bažnytinių pareigų už prisiėmimą politinių pareigų.

■    Vatikano observatorija kartu su Čikagos universiteto observatorija bei su kai kuriais kitais JAV ir Italijos universitetais sudarė junginį bendromis jėgomis pravesti astrofizinius tyrinėjimus, stebint dangaus kūnų fizines savybes bei jų reiškinius.

■    Naujai palaimintaisiais popiežius paskelbė italą Benediktą Nenni ir vokietį Petrą Friedhofeną. Abu gyvenimą pašventė globai kenčiančių, ligonių. Nenni įsteigė ligoninių vienuoliją. Friedhofenas 16 m. buvo kaminkrėčiu. Jis įkūrė Gailestingųjų Marijos Krikščionių pagalbos brolių vienuolyną.

■    A.a. Vincas Ramonas, katalikų krypties rašytojas, mirė liepos 8 d. Čikagoje, sulaukęs 80 metų amžiaus.    J. Pr.