“Laiškų Lietuviams” konkursui gauta dvylika rašinių, pasirašytų šiais slapyvardžiais: Apynėlis, Geležinis Vilkas, Snaigė, Tryliktoji Vaidilutė, Rūta, Motina, Svajonės Ilgesys, Šermukšnėlis, Vėtra, Aidas, Pempė, Studentė. Konkurso Jury Komisija, susidedanti iš Č. Grincevičiaus (pirm.), A. Velič-kaitės (sekr.), J. Gylienės, N. Užubalienės ir L. Zarembos, S. J., perskaičiusi ir apsvarsčiusi atsiųstus rašinius, nutarė pirmosios premijos (100 dol.) niekam neskirti, bet šią premiją palikti ateinančių metų konkursui. Kadangi tarp premijuotinų rašinių didelio skirtumo nerasta, tai likusius 150 dol. nutarta paskirstyti tokiu būdu: 60 dol. Šermukšnėliui už novelę, vardu “Dovana Motinai”; 50 dol. Studentei už straipsnį, vardu “Kur mano kelias?”; 40 dol. Rūtai už novelę, vardu “Ruth ir aš”. Atplėšus vokus, rasta, kad Šermukšnėlio slapyvardžiu pasirašiusioji yra A. Indriulytė — Eivienė; Studentės slapyvardžiu — Giedrė Stasiškytė; Rūtos slapyvardžiu — Liuda Germanienė. Visos laimėtojos yra iš Čikagos.

     Buvo rasta ir daugiau gerų, spausdintinų rašinių, bet kai kurie buvo parašyti ne į temą. Rašiniuose turėjo būti nagrinėjamos jaunimo problemos ir jie turėjo būti tokie, kad tiktų “L. L.” jaunimo skyriui. Kai kurie autoriai rašė ne jaunimui, bet jaunimo auklėtojams.

     Laimėtojams premijos bus įteiktos “Laiškų Lietuviams” metinėje šventėje kovo mėn. 17 d. 7 val. vakaro Jaunimo Centre. Visi yra maloniai kviečiami dalyvauti.

Labai svarbus administracijos pranešimas!

     Jau esame du kartu “Laiškuose Lietuviams” skelbę, kad tie skaitytojai, kurie mums yra siuntę svarbių laiškų ar pinigų nuo praėjusių metų spalio mėn. iki šių metų vasario mėn. pabaigos ir negavę jokio atsakymo, tuoj apie tai mums praneštų. Jeigu mes nedavėme atsakymo, tai tų laiškų nei pinigų nesame gavę, jie yra dingę pašte. Dabar tas asmuo, į kurio kišenę tie laiškai ir pinigai patekdavo, jau yra pašto policijos sugautas. Mes iš pašto atgausime tik tuos pinigus, apie kuriuos jų siuntėjai praneš. Reikia pranešti, kada buvo pinigai siųsti, kiek jų siųsta ir kokiu būdu (čekiu, money orderiu ar grynais).

     Manome, kad nuo šiol jau bus saugu pinigus siųsti ir laiške, tačiau visuomet yra saugiau juos siųsti čekiu arba pašto perlaida (money order).

     Šia proga visiems primename atnaujinti prenumeratą, kurie dar jos nėra atnaujinę. Žinokite, kad Jūsų neprisirengimas atsilyginti mums labai trukdo darbą. Ačiū!

LAIŠKAI LIETUVIAMS

2334 West 56th Street Chicago 36, Illinois