Kai kada jūsų ir jūsų draugu santykiai su tėvais yra geri, kai kada prasti. Kodėl taip yra: kas tuos santykius padaro gerus, kas juos pablogina? Jei, apie tai pagalvojęs rimtai, bandai surasti atsakymus ir pagal juos gyventi, tai bręsti, svarstydamas ir elgdamasis išmintingai. Paimk ir, užrašęs savo mintis, atsiusk mums. Matydami to klausimo svarbą, mes norime, kad jis nebūtu pamirštas, bet svarstomas visu naudai. Todėl ir skelbiame konkursą ne tik suaugusiems, bet ir jaunimui. Jaunųjų temoje MES IR MŪSŲ TĖVAI laukiame Tavo pasisakymo, kas padaro jaunimo santykius su tėvais gerus ir, jei šie santykiai nėra geri, kaip juos galima būtu pagerinti.

Rašinį paženklinęs slapyvardžiu ir parašu “Jaunimo konkursui”, idėk jį į voką kartu su kitu mažesniu vokeliu, kuriame ant lapelio būtu užrašytas Tavo slapyvardis, tikroji pavardė ir adresas. Viską išsiųsk “L. L.” redakcijai (2345 W. 56th St., Chicago, Ill. 60636. U.S.A.) nevėliau 1965 m. vasario 10 d.

Jaunimo konkurse gali dalyvauti tik jaunimas, nevyresnis 20 m. amžiaus. Rašinys, vaizdelis ar pasakojimas negali būti ilgesnis kaip 3000 žodžiu. Skiriamos dvi premijos:

I — 30 dol. ir II — 20. Premijuoti ir nepremijuoti geresni rašiniai bei jų ištraukos bus spausdinami mūsų žurnale.