Stasys Yla. MODERNI MERGAITĖ. Išleido ir spaudė Immaculata Press, Putnam, Conn., U.S.A. Iliustravo N. Vedegytė - Palubinskienė. Šioje knygoje pinasi mergaičių bendrabučio ir vasaros stovyklų kapeliono ilgametė patirtis, auklėtojo įžvalga ir psichologinės studijos apie jauną bręstanti asmenį dabartinių laikų aplinkoje. Turinys progresuoja su augančia ir bręstančia mergaite nuo 12 iki 19 metų: tėvų namai ir pasaulis...; draugystė...; berniukai svajonėse ir iš arčiau...; grožis ir pasisekimas...; kaip save atrasti...; grupėje...; tarp mokyklos ir gyvenimo...; ar yra meilė be Dievo...; tėvų ir tėvynės meilė; trys keliai i gyvenimą. Visa tai pristatoma konkrečiu stiliumi, praturtintu dialogo, asmeniškų pokalbių ar atsitikimų atpasakojimų. Gilus, psichologiškai paremtas dėstymas, bet tuo pačiu lengvas, mergaitei artimas ir suprantamas. Knyga yra labai naudinga 12-19 m. mergaitėms; rekomenduojama taip pat tėvams ir auklėtojams. Ji, 289 psl. storio, tekainuoja 2.50 dol.

     MOTERIS. Lietuvių moterų žurnalas. 1964. Kovas-balandis. Leidžia Kanados Lietuvių Katalikių Moterų Draugija. Vyr. red. Iz. Matusevičiūtė. Konkrečius šių laikų moters uždavinius svarsto G. Ivaškienė (“Keletas priekaištų lietuvei katalikei”) ir T. Gečiauskienė (“Lietuvė katalikė ir Katalikų Akcija”).

     LITUANUS. Lithuanian Quarterly. Vol. IX. No. 4. December, 1963. Redaguoja Tomas Remeikis. Svarbesni straipsniai: V. Trumpos “1863 Revolt in Lithuania” ir St. Lūšio “The Emergence of Unified Resistance Movement in Lithuania, 1940-1943”.

     SKAUTŲ AIDAS. Oficialus Lietuvių Skautų Sąjungos Organas. 1964. Balandis. Leidžia LSS Tarybos Pirmija. Vyr. red. Ant. Saulaitis. Šio padidinto numerio didžioji dalis, suredaguota A. Kezio, S. J. ir V. Kasniūno, skiriama Litua-nicos skautų tunto Čikagoje 15 m. gyvavimo sukakčiai paminėti. Sumaniai išleistas, gausiai iliustruotas. Spausdino V. Vij eikis.

     NEWCASTELIO APYLINKĖS LIETUVIŲ BIULETENIS. 1964 m. Vasaris. Leidžia Australijos Lietuvių Bendruomenės Newcastelio Apylinkės Valdyba. Vertos dėmesio pastangos.

     ATEITIS. Lietuvių katalikiškojo jaunimo žurnalas. 1964. Balandis. Leidžia Moksleivių Ateitininkų Sąjunga. Sveikintinas reiškinys, kad “Ateities” redakcijoje ir bendradarbių tarpe yra nemaža studentų ir moksleivių, besiugdančių spaudos srityje. Žurnale visgi pasigendama pasaulėžiūrinių straipsnių. Šį numeri redagavo R. Repšio kolektyvas.

     LIETUVIŲ GYDYTOJŲ BIULETENIS. Pasaulio Lietuvių Gydytojų Sąjungos Organas. 1964. Balandis. Leidžia Illinois Lietuvių Gydytojų Draugija. Vyr. red. dr. S. Biežis. Atsak. red. dr. St. Budrys. Biuletenis vis gerėja savo išvaizda, trumpais medicinos straipsniais ir gydytojų veiklos kronika.

2345 West 56 th Street, Chicago, Illinois 60636