FILMAS PRASIDEDA su dvyliktais tavo metais ir baigiasi su devynioliktais. Prasideda ramiai — su mažais nuotaikų bangavimais, su neramiu dėmesiu pasauliui. Pamažu akiračiai plečiasi. Iškyla draugystės. Atsiranda berniukai.

     Berniukas pasidaro lyg centras visų tavo svajonių. Bet kas yra berniukas? Svajonės neatsako į ši klausimą, o jis yra įdomus. Tu matysi berniukus šiame filme labai dažnai. Matysi save ir drauges lyg veidrodyje. Nebūsi viena. Galėsi lyginti savo grožį su kitų mergaičių. Grožio problemos yra jautrios. Bet ar viskas priklauso nuo grožio? Pagaliau kas yra grožis?

     Svarbiau už grožį yra meilė, kuri atsiskleidžia lyg žiedas atėjus laikui. Apie meilę daug kalbama ir rašoma. Bet kas ji yra ir kaip reiškiasi? Kaip atspėti berniuko meilę? Ar meilę galima vaidinti?

     Yra daug klausimų ir problemų, kurios tau iškils bežiūrint šio filmo. Iškils tavo charakterio svyravimai, mokslo sunkumai, bėdos su tėvais ir pačių tėvų drama...

     Artėjant į devynioliktus metus nuotaikos pamažu išsilygina. Gyvenimas neatrodo toks supintas, slopus, jaudinantis. Bet iškyla nauji rūpesčiai dėl ateities. Kokie ten rūpesčiai, matysi baigdama sukti filmą.

Stasys Yla