TO SIR, WITH LOVE.Sidney Poitier vaidina inžinierių, atvykusį į Angliją iš Pietų Amerikos salynų, kuris, negaudamas darbo savo srityje, turi užimti anglų kalbos mokytojo vietą prastame miesto kvartale. Jo mokiniai išdykę, nemandagūs ir visai nesidomi mokslu. Iš pradžių jam labai nesiseka, bet po kiek laiko jis pakreipia mokinius į gera. Puiki Poitier vaidyba. Mokinius vaidina neprofesionalai aktoriai, bet atlieka savo roles stebėtinai gerai. Filmas spalvotas. Labai geras suaugusiems ir jaunuoliams, bet netinka vaikams (plačiau žr. “Laiškų Lietuviams” lapkričio nr., 438 psl.).

THE TRIP.Peter Fonda vaidina televizijos reklamų režisorių, kuris, norėdamas save geriau pažinti, pasileidžia į L.S.D. “kelionę”. Filmas nuobodus ir labai painus, kai bandoma išgauti norimus kaleidoskopinius psichodelinius efektus. Visumoje gaunasi vaizdas, kad filmas buvo sumestas iš sukarpytų likučių, neturinčių sąryšio nei su L.S.D., nei su filmų gamyba. Nėra jokio pasiteisinimo nei keliom lytinėm scenom. Filmas spalvotas. Prasto lygio suaugusiems, ir visai netinka jaunuoliams nei vaikams. (Paskirtas C kategorijon.)

TRIPLE CROSS.Christopher Plummer vaidina anglą Eddie Chapman, kuris Antrojo pasaulinio karo metu iš vagies pasidarė šnipu. Filmas kiek per daug ištęstas. Spalvotas. Neblogas suaugusiems ir subrendusiems jaunuoliams, bet netinka vaikams.

THE 25th HOUR.Antrojo pasaulinio karo metu beklajojančio vengro ūkininko (Anthony Quinn) pergyvenimai atskleidžia paprasto žmogaus sunkumus nenormaliais laikais. Filmas spalvotas. Geras suaugusiems ir jaunuoliams bei subrendusiems vaikams.

TWO FOR THE ROAD.Šioj romantiškoj komedijoj modernios anglų poros (Albert Finney ir Audrey Hepburn) vedybinio gyvenimo portretas vaizduojamas jų atostogų atsiminimais. Šis spalvotas filmas gana geras suaugusiems ir subrendusiems jaunuoliams, bet netinkantis jaunesniems.

UP THE DOWN STAIRCASE.Filmas pastatytas pagal Bei Kaufmano populiarų to paties vardo romaną apie idealistės jaunos mokytojos (Sandy Dennis) pergyvenimus pradėjus mokytojauti Niujorko miesto mokyklų sistemoje. Filmas spalvotas. Labai puikus suaugusiems ir jaunuoliams, bet netinka vaikams.

THE UPPER HAND.Prancūzų kriminalinis filmas apie sindikatą, kuris nori perimti aukso kontrobandos rinką. Įkalbėta angliškai. Suaugusiems šiaip sau, bet netinka jaunuoliams nei vaikams.

VALLEY OF MYSTERY.Standartinis nuotykių filmas apie lėktuvo katastrofą Pietų Amerikos džiunglėse. Filmas spalvotas. Patiks tiems, kurie mėgsta tokio pobūdžio nuotykius.

THE VIKING QUEEN.Šiame spalvotame epiniame filme per daug vaizduojamas nuogumas ir sadizmas. Prasto lygio, visai netinkantis jaunuoliams nei vaikams.

THE VISCOUNT. Neįdomus europietiškas bandymas kopijuoti James Bond nuotykius. Filmas spalvotas. Nieko ypatingo suaugusiems, bet jaunuoliams ir vaikams visai netinka.

THE VULTURE.Anglų gamybos filmas apie Kornvalyje vykdomus keistus eksperimentus ir neišaiškinamai paslaptingas mirtis. Filmas nelabai pasisekęs. Menko lygio suaugusiems ir jaunuoliams; visai neleistinas vaikams.

WAIT UNTIL DARK.Audrey Hepburn vaidina šio įtempto filmo aklą heroję, kuri nekaltai įveliama į kriminalinius darbus. Alan Arkin, kriminalinis psichopatas, norėdamas paslėpti dėžutę svaiginančių vaistų josios bute, sugalvoja komplikuotą planą, kad ji net nesužinotų. Jos fotografas vyras tuo tarpu pašalinamas užduodant jam visokių darbų. Akloji visgi savo inteligencija ir įgudusia klausa susigaudo situacijoje ir kriminalistus išduoda. Savo žanre filmas pasisekęs, tik netinkantis vaikams.