Spausdinti

LEIDĖJŲ PRAŠYMAS

Leisdami “Laiškus Lietuviams”, Tėvai Jėzuitai susilaukia ne pelno, bet nuostolio. Metinė prenumerata yra per žema: iš jos žurnalas negali išsiversti. “Laiškų Lietuviams” leidėjai prašo visų galinčių skaitytojų žurnalą paremti aukomis, o labiau pasiturinčiųjų — stambesne auka tapti žurnalo vieno numerio mecenatais.

JAUNIMO CENTRO STATYBOS REIKALAI

Koks gyvybinis klausimas yra Jaunimo Centro praplėtimas Čikagoje, jūs visi žinote. Apie tai esame kalbėję per laikraščius, radiją ir televiziją ir jūs patys esate tai pareiškę šimtus kartų. Statybos reikalas yra kilęs ne iš kokio tai išskaičiavimo. Lietuviškos kultūros praktiška apsauga ir lietuvybės išlaiymo klausimas yra ją iššaukęs.

Kur stovime?Žemę prakasėme simboliniai jau praėjusiais metais. A. L. Inžinierių ir Architektų Sąjunga yra pasiėmusi paruošti planus. Žemę statybai turime. Vajus, paskelbtas prieš dvejus metus, žengia pirmyn. Esame nusistatę statybą pradėti šiais metais.

Sunkumai: Suma surinktų pinigų toli gražu dar nėra pakankama. Ir prie geriausių norų negalėsime pradėti ir baigti visos statybos šiais metais.

Norai ir prašymas:Mums lietuviams jėzuitams šiandien svarbiausias uždavinys yra Jaunimo Centro praplėtimas. Labai norėtume šiais jubiliejiniais mūsų tėvynės metais pradėti tą darbą ir jį baigti. Deja, tai nepriklauso vien nuo mūsų. Jūsų visų pagalba yra reikalinga dabar ir tuojau. Mieli lietuviai, jūs nuoširdžiai rėmėte visus mūsų darbus iki šiol, padėkite mums ir šiandien. Iš jūsų sudėtų aukų mes pirmiausiai pastatėme ir dabartinį lietuvybės centrą Čikagoje. Šiandien mes norėtume praplėsti jį, kaip jūs pageidaujate — apsaugoti lietuviškos kultūros turtus ir parūpinti lietuviškam jaunimui daugiau patalpų .Padėkite mums nešti tą mielą lietuvybės išlaikymo naštą. Bet nepalikite ją nešti vieniem. Labai prašome jūsų, pasiųskite savo paramą Jaunimo Centro statybos fondui tuojau, neatidėliodami. Kas paaukos tūkstantį dol. ar daugiau, bus Lietuvybės Švyturio garbės statytojas. Aukas prašome siųsti: Tėvas Jonas Kubilius, S. J., Jaunimo Centro Statybos Fondas, 2345 W. 56th Street, Chicago, Ill. 60636.

TAUTOS KANKINIŲ KOPLYČIA

Įrašyk savo vardą Lietuvių Tautos Kankinių koplyčioje, šv. Petro bazilikoje, Romoje. Lietuvių tautos kankinių atminimui Aušros Vartų šv. Marijos — Gailestingumo Motinos koplyčios darbai jau pradėti. Koplyčia bus baigta 1968 metais, jeigu laiku surinksime lėšas. Visi lietuviai, ne tik suaugę, bet ir vaikai, prisidėkime savo auka prie šio mūsų tautos kankinių paminklo. Aukoms adresas: Lithuanian Martyrs’ Chapel Fund, 2701 W. 68 St., Chicago, Ill. 60629. Amerikoje aukos yra nurašomos nuo mokesčių (tax deductible).

ADMINISTRACIJOS PRAŠYMAS

1968 m. jau pažengė gerokai į priekį, bet daug skaitytojų dar nesiteikė atsilyginti už šiuos metus. Skaitytojų patogumui metų pradžioje prenumerata pratęsiama automatiškai, nebent kas iš anksto prašo prenumeratos nebepratęsti. Administracija prašo dar už šiuos (ir praėjusius) metus neatsilyginusių skaitytojų užsimokėti. Spaudos darbas — sunkus. Neapsunkinkime jo, bet palengvinkime ir paremkime.