Spausdinti

Marija Ambrozaitienė  Pavasaris (emalė)

Paskutiniuoju metu spaudoje pasirodė nepagrįsti gandai, tendencingi įtarinėjimai bei insinuacijos ryšium su rengiamu Antruoju Pasaulio Lietuvių Jaunimo Kongresu. Tie nepagrįsti gandai prieštarauja kongreso siekiams, kurie buvo paskelbti spaudoje, kviečiant lietuvių visuomenę į talką. Ten pasakyta: “Mūsų jaunimas turės tęsti kovą už Lietuvos laisvę ir apsispręsti už svetur gyvenančių lietuvių išlikimą savo tautoje”. Tų tikslų siekdami, mes kategoriškai pareiškiame:

Antrojo Pasaulio Lietuvių Jaunimo Kongreso rengėjai nenumato galimybių ir sąlygų oficialiai kviesti pavergtos Lietuvos jaunimo atstovų.

Neturi būti jokių abejonių, kad Antrasis Pasaulio Lietuvių Jaunimo Kongresas vyks patriotinėje dvasioje su lietuvių tautos simboliais, trispalve, tautos himnu ir bus duota proga svarstyti Lietuvos laisvinimo klausimus bei jaunimo įsijungimą į laisvinimo darbą.

Jokios pašalinės jėgos nepakeis šio mūsų nusistatymo.

Esame įsitikinę, kad jaunimas parodė pakankamai patriotiškumo Bražinskų, Simokaičių ir Kudirkos atvejais, tuo užsitarnaudamas visišką visų pasitikėjimą.

Antrasis Pasaulio Lietuvių Jaunimo Kongresas yra rengiamas, glaudžiai bendradarbiaujant su Pasaulio Lietuvių Bendruomenės Valdyba abipusio pasitikėjimo ir pagarbos dvasioje.

Kviečiame lietuvių visuomenę rodyti daugiau pasitikėjimo visom kartom ir tokiu būdu užtikrinti lietuviškosios veiklos tęstinumą išeivijoje.

Tik visų kartų vienybė ir pagarba vieni kitiems mus ves į laimėjimus atstatyti tautos laisvę ir išlaikyti gyvą lietuvių tautą.

Pasirašė: Romas Sakadolskis (pirm.), Audronė Kubiliūtė, Joana Kuraitė, Vitalija Ruibytė.

1971. V. 30.

“LAIŠKŲ LIETUVIAMS” KONKURSAS

     Šių metų konkurso tema bus visiškai laisva. Vienintelė sąlyga — straipsnis turi būti tinkamas spausdinti “Laiškuose Lietuviams”. Jo ilgis — ne daugiau kaip 3000 žodžių. Galima rašyti ir novelės ar apysakos forma. Konkursas baigiasi 1972 m. vasario mėnesį. Plačiau apie šį konkursą bus paskelbta ateinančiame “Laiškų Lietuviams” numeryje.

     Ateinančių metų “Laiškų Lietuviams” metinis parengimas bus kovo mėn. 26 d., sekmadienį, 4 val. po pietų.