"Laiškai Lietuviams" jau įžengė į dvidešimt ketvirtuosius savo gyvavimo metus. Jie pradėjo eiti 1950 metais. Kai 1960 metais šventėme dešimties metų sukaktį, iškilmių metu buvo paskelbti pirmojo šio žurnalo straipsnio konkurso laimėtojai. Po to kasmet būdavo skelbiami straipsnio konkursai ir premijų įteikimo proga ruošiami koncertai bei vakarienės.

     Tas iškilmes paprastai vadiname "Laiškų Lietuviams" metine švente.

     Šiais metais kovo mėn. 17 d. jau bus keturiolikta metinė šventė ir bus įteiktos premijos keturioliktojo konkurso laimėtojams. Konkursų temos buvo labai įvairios. Šių metų tema, "Kaip tikėjimas prarandamas ir atrandamas", buvo nelengva. Manėme, kad gali būti mažai dalyvių.

     Vis dėlto buvome maloniai nustebinti, kad ir šiame konkurse dalyvių skaičius nebuvo mažesnis. Gavome daug rašinių, kuriuos jau baigia skaityti konkurso vertinimo komisija.

     Tuoj skelbsime ir penkioliktąjį konkursą. Redakcija prašo skaitytojus, kad jie pareikštų savo pageidavimus: kokia tema skelbti ateinantį konkursą. Tema, be abejo, turi derintis su šio žurnalo pobūdžiu ir turiniu. Straipsniai visuomet turi būti tokie, kad tiktų "Laiškų Lietuviams" žurnalui.

     Visus mūsų mieluosius skaitytojus ir bičiulius kviečiame į metinę šventę kovo mėn. 17 d., šeštadienį, 7 val. vale. Jaunimo Centre. Kai kas sako, kad šie metai yra Čikagos lietuvių operų metai. Ir mūsų šventės meninėje programoje bus dvi vienaveiksmės operos: C. A. Debussy "L'Enfant Prodigue" (Paklydėlis sūnus) ir G. C. Menotti "Telefonas". "Paklydėlį sūnų" galima pavadinti ir inscenizuota kantata. Tai yra tikrai įdomus veikalas, apie kurį galima daugiau rasti šio numerio straipsnyje "Debussy ir Menotti". Savo turiniu ir bibline tema jis labai tinka gavėnios rimčiai. Bet jame pamatysime ir šokius, kuriuos ruošia Kristina Žebrauskaitė-Gintautienė su būriu balerinų iš B, Valeišaitės-Brusokienės išraiškos šokių studijos. "Telefonas" bus visiškai priešingo pobūdžio — tai linksmas šiuolaikinis veikaliukas su labai gražiomis dviejų jaunuolių (soprano ir baritono) solo ir duetų melodijomis.

     Šiuos veikalus išvertė ir scenai parengė Izabelė Motekaitienė. Dainuoja: Praurimė Ragienė, Aušra Baronaitytė, Vytas Radys, dr. Algirdas Kriščiūnas ir Julius Savrimas. Akompanuoja Manigirdas Motekaitis. Dekoracijas ruošia Juozas Kiburas.

     "Laiškai Lietuviams" dar niekuomet savo koncertų meninėmis programomis dalyvių neapvylė, bet beveik po kiekvieno koncerto iš dalyvavusiųjų ne kartą teko išgirsti: "Tikrai turėtų gailėtis tie, kurie šiame koncerte nedalyvavo". Tad patariame visiems ateiti ir šiais metais, kad paskui nereikėtų gailėtis...

     Esame labai dėkingi šių metų konkurso premijų mecenatams:  Vincui Kuliešiui, Aldonai Mažeikienei ir Stefanijai Rudokienei.

Redakcija ir leidėjai