Šis "Laiškų lietuviams" numeris yra iliustruotas dail. Vlado Žiliaus kūrinių nuotraukomis. Šie jo darbai buvo išstatyti Čikagoje, Čiurlionio galerijoje, šių metų pradžioje. Paroda sukėlė didelį susidomėjimą, nes dail. Žilius, neseniai atvykęs iš Lietuvos, savo kūryba įnešė kažką nauja į mūsų dailės meną. Nors jis dar gana jaunas (gimęs 1939 m.), bet jau spėjo pagarsėti, dar būdamas Lietuvoje.

     1958 m. jis baigė Meno mokyklą Telšiuose. 1964 m. baigė Lietuvos Meno akademiją Vilniuje (grafikos specialybė). 1976 m. politinio bėglio teise emigravo į JAV ir apsigyveno Niujorke.

     Nuo 1964 m. dalyvavo įvairiose parodose Lietuvoje ir už jos ribų. Buvo "Vagos" leidyklos dailės leidinių redakcijos vedėjas, o vėliau "Minties" leidyklos vyriausiasis dailininkas. Dail. V. Žilius yra vienas iš tų, kurie nesugeba prisitaikyti prie ten esamo režimo. Jis norėjo kurti laisvai, niekieno nevaržomas. Dėl to ir 1972 m. buvo priverstas suruošti savo parodą tik privačiame bute, nes valdžia viešai jo kūrinių rodyti neleido.

     Pavieniai jo darbai buvo eksponuoti: Maskvoje, Prahoje, Sofijoje, Varšuvoje, Barcelonoje, Čikagoje, Bostone, Amsterdame. Jo darbų yra įsigiję įvairūs muziejai Lietuvoje, Lenkijoje, Šveicarijoje, JAV.

     Svarbiausi jo kūrinių ciklai: "Vilniaus legendos" (ofortai), "Modus vivendi" (adata), "Laiptai į dangų" (lino raižiniai) ir kt. Taip pat yra iliustravęs keletą knygų, pagaminęs porą atvirukų komplektų, ekslibrių ir t.t.

     Žilius daugiausia kuria oforto technika, kuriai būdinga jo grakšti linija ir filigraninė ornamentika. Minėtoje Čikagos parodoje, be grafikos darbų, buvo išstatyta daugiausia spalvotų piešinių, kurie atkreipė lankytojų dėmesį savo ryškiomis, gyvomis spalvomis.

     Šiuose dviejuose puslapiuose pateikiame porą jo šios rūšies darbų, tik gaila, kad čia juose nematyti tų ryškių, turtingų spalvų.