Spausdinti

     Praėjusį rudenį Čikagos Jaunimo Centre, Čiurlionio galerijoje, Lietuvių Skaučių Seserija buvo suruošusi dailininkės Danguolės Šeputaitės-Jurgutienės tapybos darbų parodą. Jos darbų nuotraukomis yra iliustruotas ir šis "Laiškų lietuviams” numeris.

     Paroda buvo spalvinga ir įvairi. Jos išstatytuose darbuose buvo galima pastebėti

Danguolė Jurgutienė prie savo kūrinių Čikagos parodoje

keletą skirtingų stilių. Iš realistinio stiliaus dailininkė pamažu krypsta į abstraktą, į impresionizmą, vis dėlto neprarasdama ryšio su realybe. Yra piešusi ir portretus. Technika taip pat įvairi: aliejus, akvarelė, akrilika.

     Dailininkė taip apie savo dabartinę kūrybą sako: "Šiuo metu tapau moderniu stiliumi, su ekspresionistiškom nuotaikom, bet neprarasdama ryšio su realybe. Be individualių priėiimų prie siužetų, daug dėmesio kreipiu į spalvų turtingumą ir savitumą. Dirbu sluoksniais: trys, keturi ar net šeši spalvų sluoksniai kiekviename paveiksle.  "Atsispindėjimų” cikle (Images) vaizduojamas ne tik išorinis aplinkos pasaulis, bet ir visatos pajutimas, kuris kiekviename asmenyje pasireiškia individualiais vidiniais jausmais, t.y. asmeniškuoju peizažu. Šis ciklas ypač atkreipė vietinės amerikiečių spaudos dėmesį”.

     Danguolė Jurgutienė yra Farmington, Mich,, menininkų klubo narė, yra dalyvavusi keletoje lietuvių ir amerikiečių dailės parodu, laimėjusi premijų, o pernai buvo paskelbta Farmingtone "Artist of the Menth”.

     Jau nuo pat jaunystės Danguolė buvo veikli skautė, visuomenininke, tad ir dailės srityje ji nesustos, bet žengs vis pirmyn ir stengsis kilti vis aukštyn, To mes jai nuoširdžiai linkime.