Romoje įvyko XV-sis katalikų gydytojų sąjungos kongresas, kuriame iš 63 kraštų dalyvavo daugiau negu 2000 gydytojų.

   Italijoje, Asyžiuje, įvyko italų jaunimo susitikimas, pavadintas “Bažnyčios šventė su Pranciškumi”. Dalyvių buvo per 1200.

•    Šventieji metai prasidės 1983 m. kovo mėn. 25 d. Marijos Apreiškimo šventėje, o baigsis 1984 m. balandžio mėn. 22 d., Velykų sekmadienį. Popiežius paskelbė, kad šventųjų metų tikslas — labiau įsijausti į atpirkimo paslaptį ir daugiau pasinaudoti susitaikymo sakramentu.

•    Popiežius į kardinolus pakėlė 18 pasižymėjusių vyskupų. Tarp jų Čikagos arkivyskupą J. Bernardin ir Rygos apaštalinį administratorių Julijans Vaivods, 87 m. amžiaus. Taip pat yra ir du nauji kardinolai jėzuitai: Milano arkivyskupas C. M. Martini ir prancūzas teologas H. de Lubac. Dabar iš viso yra 138 kardinolai. JAV yra 10 kardinolų, bet iš jų keturi jau pasitraukę iš aktyvios tarnybos.

•    New Hampshire valstijos aukščiausiasis teisinas nusprendė, kad seselės vienuolės, atleistos iš dėstymo mokykloje, turi teisę kelti bylą vyskupui.

•    Vakarų Vokietijos katalikų organizacija “Ad-veniat” 1982 m. Kalėdų metu suaukojo Lotynų Amerikos kraštams 116 milijonų markių.

•    Britų BBC valstybinės televizijos ir radijo klausytojai populiariausiu žmogumi išrinko popiežių Joną Paulių II.

•    Į kardinolus pakeltas Paryžiaus arkivyskupas Jean-Marie Aron Lustiger yra aukščiausią garbę Bažnyčioje pasiekęs žydų kilmės žmogus. Jis yra sūnus žydų šeimos, kuri iš Lenkijos emigravo į Prancūziją. Naciai jo tėvus ištrėmė į Rytus, o jų sūnų, jauną berniuką, išaugino katalikų šeima. Jis ir pats tapo kataliku, užaugęs tapo kunigu, prieš trejus metus vyskupu, o dabar kardinolu.

•    Šv. Eriko katedroje Stockholme pamaldų metu tvarką prižiūri moterys tvarkdarės, apsirengusios raudonos spalvos uniformomis. Jos padeda invalidams, senukams, ramina verkiančius vaikus.

•    Lenkijoje visose bažnyčiose perskaitytas vyskupų laiškas, pranešantis, kad popiežius Jonas Paulius II atvyks į Lenkiją birželio 18 d. Neskelbiama, kiek dienų išbus ir kokius miestus lankys.

•    Vengrija išleido religinių pašto ženklų seriją, panaudodama vengrų koplyčioje (Šv. Petro bazilikoje) esančius meno kūrinius, vaizduojančius Vengrijos karalių šv. Steponą, Dievo Motiną, popiežių Kalikstą III, kuris po vengrų pergalės prieš turkus įvedė “Viešpaties Angelas” maldą, pagaliau pašto ženkluose matomas ir popiežius Paulius VI, kurio sumanymu buvo pastatyta vengrų koplyčia, ir Jonas Paulius VI, kuris 1980 m. tą koplyčią pašventino,

•    Romoje apie 25.000 jaunų katalikų, protestantų ir stačiatikių dalyvavo Taizės ekumeninės bendruomenės surengtame maldų sąskrydyje už taiką. Sąskrydis baigėsi 1983 m. sausio 1 d.