“LAIŠKŲ LIETUVIAMS” SUKAKTIES MINĖJIMAS

     Šių metų gegužės mėn. 5 d. buvo paminėta žurnalo 35 metų sukaktis ir įteiktos premijos konkurso laimėtojams. Meninę programą atliko Violetos Karosaitės baleto studija. Po programos gausiai susirinkusieji mūsų bičiuliai vaišinosi Vidos Talandytės skaniai ir elegantiškai paruošta vakariene.

     Konkurso vertinimo komisiją sudarė šie asmenys: Aleksandra Likanderienė (pirm.), Marytė Smilgaitė (sekr.), Rimas Černius, Česlovas Grincevičius ir Stasė Petersonienė. Komisija suaugusiųjų konkurse paskyrė dvi premijas: II (100 dol.) Ramunei Kubiliūtei, III (80 dol.) Gražinai Kriaučiūnienei. Jaunimo konkurse buvo net 34 dalyviai. Premijas laimėjo šie jaunieji rašytojai: I (100 dol.) Paulius Bindokas, II (80 dol.) Ramona Steponavičiūtė, III (70 dol.) Dalia Venckutė ir Rima Polikaitytė, IV (50 dol.) Daina Paškutė ir Zita Prakapaitė, V (25 dol.) Milda Palubinskaitė, Aleksandra Gražytė, Inga Nelsaitė ir Vida Brazaitytė.

     Premijų mecenatai: Juozas Vembrė — 200 dol., Jonas Veselka — 150 dol., Elena Antanaitienė — 100 dol., Ona Požarniukaitė — 100 dol., Stefanija Rudokienė — 100 dol., Veronika ir Jurgis Janušaičiai — 100 dol.

     Ateinančių metų konkursui jau turime 350 dol., bet tiek pat dar trūksta. Tikimės, kad atsiras savanorių, kaip ir iki šiol visuomet atsirasdavo.

     Nuoširdžiai dėkojame visiems, kokiu nors būdu prisidėjusiems prie šventės ir konkurso pasisekimo. Kitame numeryje matysime vieną kitą nuotrauką iš mūsų jubiliejinės šventės.

     Ateinančių metų šventė bus balandžio 13 d., sekmadienį po Atvelykio.

“LAIŠKŲ LIETUVIAMS” EKSKURSIJOS

     Šių metų ekskursija į Pietų Ameriką labai gerai pasisekė, ypač visus sužavėjo gražus Rio de Janeiro miestas. Ekskursiją aprašys Henrikas Stasas. Pirmas straipsnis bus ateinančiame numeryje.

     Žmonės vis klausia, kur keliausime ateinančiais metais. Planuojame vykti į Austriją, Jugoslaviją ir Vengriją. Austrijoje jau daug kas yra buvę, bet Jugoslaviją ir Vengriją daugelis pamatys pirmą kartą. Ten buvusieji sako, kad tai be galo gražūs kraštai, o pragyvenimas palyginti pigus. Norintieji ekskursijoje dalyvauti jau dabar galite mums pranešti. Manome išvykti apie birželio mėn. vidurį. Daugiau informacijų duosime vėliau.

LAIŠKAI LIETUVIAMS — Tėvų Jėzuitų leidžiamas religinės ir tautinės kultūros mėnesinis žurnalas. Redaktorius — Juozas Vaišnys, S.J. Redaktoriaus pavaduotojas — Antanas Saulaitis, S.J. Redakcijos nariai: Danutė Bindokienė, Algirdas Grigaitis, Vytautas Kasniūnas, Nijolė Užubalienė, Gediminas Vakaris. Administratorė — Aleksandra Likanderienė. Adresas: 2345 West 56th Street, Chicago, IL 60636. Telef. 737-8400. Nekaltai Pradėtosios Švenč. M. Marijos seserų spaustuvė, Putnam, Connecticut 06260. Metinė prenumerata — 8 dol., atskiras numeris — 80 centų.