Tėvų Jėzuitų statomi "Jaunimo Namai" Čikagoje jau yra beveik baigti. Jau yra pradėti statyti ir Jėzuitų gyvenami namai, kuriuose bus graži lietuviško stiliaus koplyčia.

     Mūsų organizacijos ir visuomenė šių namų labai laukia ir, kiek gali, jų statybą remia.

Aukas galima siųsti šiuo adresu:

JESUIT FATHERS,

5541 S. Paulina St.,

Chicago 36, 111.

NAUJOS KNYGOS

     Kiekvienam yra naudinga įsigyti T. B. Markaičio, S. J. neseniai iš spaudos išėjusią knygą, vardu "Širdies gelmė", kurioje įdomiu stiliumi yra išnagrinėta daug aktualių mūsų tikėjimo ir gyvenimo klausimų. Kaina $2.

Įdomi literatūra vaikams!

     Sonė Pipiraitė — Tomarienė. SAULĖS VESTUVĖS. Knyga maloni pažiūrėti, įdomi paskaityti. Joje yra 14 puikių pasakų su 14 gražių dail. V. Stančikaitės iliustracijų. Katės, varlės ir paukščiukai, vilkas, lapė ir ožiukai; Kristaus vaišės pas vargdienį, krikštamotė, dangaus karalienė, visokie nutikimai danguje ir žemėje — tai šių pasakų temos. Kaina $2. Galima gauti "L. L." administracijoje ir pas autorę (5126 S. Aberdeen, Chicago 9, 111.).

     Vanda Frankienė. KARALAITĖS GINTARĖS ILGESYS. Dvi įdomios pasakos, parašytos labai gražiu stiliumi, vietomis primenančiu V. Krėvę. Šią knygą skaitydami, mūsų mažieji ne tik išmoks gražios lietuvių kalbos, bet ir gerumo, paklusnumo, darbštumo bei kitų natūralinių dorybių. Knygelėje yra daug puikių dvispalvių iliustracijų, paruoštų sesers Mercedes. Kaina $1,25. Galima gauti "Sūduvos" leidykloje, 6443 S. Washtenaw Ave., Chicago 29, Ill.

ATSIŲSTA PAMINĖTI

     Kun. dr. Juozas Prunskis. MOTINA GAILESTINGOJI. Skaitymai kiekvienai gegužės mėnesio dienai. Viršelyje Fra Angelico iliustracija. Išleido Liet. Knygos Klubas. 118 psl., kaina $1,30. Skaitymai yra tikrai įdomūs, nes tikėjimo tiesos ir Marijos gyvenimo įvykiai yra išryškinti gražiais pavyzdžiais.

     Kan. dr. O. Musumeci. VERKIANTI DIEVO MOTINA SYRAKŪZUOSE. Išvertė M. Pulauskas, MIC. Išleido Marijonų Kongregacija. Tekste yra daug iliustracijų. Kaina $2. Ši knyga pateikia pirmuosius oficialius pranešimus apie Dievo Motinos atvaizdo ašarojimą Sicilijoje. Šį nuostabų įvykį net keturias dienas galėjo stebėti didelė žmonių minia ir mokslo komisijos nariai.

     K. C. Cirtautas. THE REFUGEE. Įžangą parašė Pitirim Sorokin, Harvard universiteto profesorius. Išleido "Meador Publishing Co.", 324 Newbury St., Boston 15, Mass. Kieti viršeliai, 166 psl., kaina $3. Apie šią knygą yra labai šiltai atsiliepę daugelis Amerikos ir Europos mokslo vyrų. Knyga yra moksliškai parašyta apie tremtinio gyvenimą, žiūrint iš psichologinės pusės.

     Kazimieras Barėnas. KARALIŠKA DIENA. Novelės. Išleido Nida, Anglijoje. 254 psl., kaina nepažymėta.   Tėvų Jėzuitų statomi "Jaunimo Namai" Čikagoje jau yra beveik baigti. Jau yra pradėti statyti ir Jėzuitų gyvenami namai, kuriuose bus graži lietuviško stiliaus koplyčia.