Efektyvi priemonė

     Amerikiečių “Atari” firmos vadovai apskaičiavo, kad rūkymui šios firmos darbuotojai per mėnesį sugaišta pusę dienos, o per metus — 6 dienas. Taigi kol rūkaliai dūmija, nerūkantys dirba už du, negaudami jokios kompensacijos. Kad atstatytų “teisingumą”, administracija nusprendė nerūkantiems kasmet papildomai skirti 6 dienas atostogų. Ši priemonė pasirodė labai efektyvi. Jau pirmosiomis dienomis darbe atsisakė rūkyti 70% iš 400 kompanijos darbuotojų.

Liūdna prognozė

     Nuo 1991 m. iki 2025 m. rūkymas pražudys 10 milijonų žmonių, iš jų 2 milijonus Kinijos gyventojų. Tokią išvadą padarė Pasaulinės sveikatos apsaugos specialistai. Tai sužinojus, Kinijos vyriausybė uždraudė rūkyti viešose vietose ir padidino tabako kainas.

Namai be tabako

     Japonas Chirota Jamagutis pasistatė penkių aukštų namą. Jo gyventojai turi savo noru atsisakyti rūkyti. Pažeidėjams gresia didelė bauda: jie ne tik netenka buto, bet antinikotinei kompanijai dar turi paaukoti 300 tūkstančių jenų.

Efektyvus kvepalai

     Kiniečių tradicinės medicinos instituto specialistai sukūrė neįprastus malonaus kvapo kvepalus. Šių kvepalų receptą sudaro 36 augalų ekstraktas, sukeliąs organizme pasibjaurėjimą cigaretės dūmais.

     Antinikotinių kvepalų autoriai tikina: 10-20 minučių pakvėpavę šiais kvepalais, 98 rūkaliai iš šimto atsisako cigaretės. Sunkūs pacientai pasveiksta per savaitę.