Š.m. kovo mėn. 17 d. įvykusi “Laiškų Lietuviams” metinė šventė sutraukė daug žmonių. Pirmiausia buvo Menotti vienaveiksmė opera “Telefonas”, kurioje dainavo jauna solistė Aušra Baronaitytė ir Manigirdas Motekaitis, akompanuojant Ramintai Lampsatytei. Po to buvo oficialioji dalis — konkurso premijų įteikimas. Vysk. V. Brizgys trumpa malda prisiminė ir neseniai mirusį T. Joną Bružiką, S.J., kurio Vokietijoje leisti “Misijonieriaus laiškai” davė pradžią “Laiškams Lietuviams”.

     Premijos buvo įteiktos net penkiems konkurso dalyviams: Ninai Gailiūnienei, Marijai Eivaitei, Jurgiui Gyliui, Gabijai Juozapavičiūtei ir Romai Olšauskaitei. Iš penkių premijuotų matome net tris jaunuoles. Tai aiškus įrodymas, kad jaunimas gali konkuruoti ir su vyresniaisiais.

     Vakaras buvo užbaigtas inscenizuota kantata “Paklydėlis sūnus” (Debussy), kur motinos vaidmenį atliko Praurimė Ragienė, tėvo — Vytas Radys ir sūnaus — Julius Savrimas. Akompanavo Manigirdas Motekaitis. Abudu veikalus išvertė ir scenai pritaikė Izabelė Motekaitienė.

     Prie šių veikalų pasisekimo daug prisidėjo gražios Juozo Kiburo dekoracijos, Česlovo Rukuižos apšvietimas ir Jono Kelečiaus grimas. Spalvingumo bei įvairumo įnešė A. Valeišaitės studijos šokėjos, kurioms vadovavo Kristina Gintautienė.

     Po programos apatinėje salėje buvo vaišės, kur visi galėjo susitikti, pasikalbėti ir pasidalinti įspūdžiais. Vakaras visiems, atrodo, patiko.

     Esame labai dėkingi visiems programos dalyviams, ypač I. Motekaitienei, M. Motekaičiui, P. Ragienei, J. Radžiui, Č. Rukuižai, J. Keleciui ir kai kuriems kitiems talkininkams, paaukojusiems “Laiškams Lietuviams” jiems priklausantį honorarą. Dėkojame mecenatams: dr. A. Razmai, V. ir O. Kuliešiams, A. Mažeikienei ir S. Rudokienei. Didelė padėka ir vertinimo komisijai: dr. A. Norvilui, L. Germanienei, G. Valiulienei, K. Drungai ir kun. L. Zarembai. Nuoširdi padėka daug mums padėjusioms savo darbu ponioms: D. Kųrauskienei, K. Petrelklenel, M. Stankūnienei, dr. A. Labokienei, A. Likanderienei, Z. Petkevičienei, A. Kižienei, I. Kazlauskienei ir mergaitėms, patarnavusioms svečiams. Esame dėkingi ir “Margučio” bei “S. Barcus” radijo programoms už skelbimus bei “Marginiams” už bilietų platinimą.