Gegužės mėnesį atgyjant gamtai, yra prisimenama ir pagerbiama žmogiškosios gyvybės davėja — motina. Dabartinis kultūringasis pasaulis ypatingą pagarbą rodo kiekvienai moteriai. Tur būt, dėl to, kad moteris gali būti motina. Gerbiant moterį, pagerbiamas motiniškumas.

     Amerika gali didžiuotis, kad ji davė pradžią motinos dienai. Pirmoji motinos diena buvo suruošta Filadelfijoje 1908 m., o po keleto metų ji paplito po visą Ameriką ir pagaliau po visą pasaulį. Tačiau šiais metais, švenčiant motinos dieną, Amerika turėtų rausti iš gėdos, kad aukščiausiasis jos teismas sausio 22 dienos sprendimu suniekino motinystę, legalizuodamas motinos įsčiose prasidėjusios žmogiškosios gyvybės žudymą. Žmogiškieji įstatymai yra beverčiai, jeigu jie prieštarauja dieviškiesiems įstatymams, o žmogiškosios gyvybės žudymas aiškiai yra uždraustas penktuoju Dievo įsakymu.

     Tą aukščiausiojo teismo sprendimą Vatikano radijas pavadino "žvėriškos galios suteikimu individui žudyti nekaltąjį". Gal tai yra pati didžiausia ironija Amerikos istorijoje, kai sausio 22 d., pirmadienį, aukščiausiasis teismas leido žudyti nekaltus kūdikius, o antradienį Amerikos prezidentas, verčiamas pasipiktinusių minių, paskelbė Vietnamo karo pabaigą. Bet ar tos pačios minios, kurios reikalavo sustabdyti nekaltų karių žudymą Vietname, dabar reikalaus, kad būtų sustabdytas nekaltų kūdikių žudymas, kurių tik per vienerius metus bus išžudyta daug daugiau negu per visą Vietnamo karą!

     Mes, lietuviai, stengiamės visokiais būdais atkreipti Amerikos ir pasaulio dėmesį į Lietuvoje bolševikų vykdytą genocidą. Bet dabar šios mūsų pastangos dar pasunkės. Juk ką gi reikš šimtai tūkstančių Lietuvoje išžudytų ar Sibire žuvusių lietuvių prieš milijonus Amerikoje žudomų nekaltų žmogiškų gyvybių!

     Baisu, kai jau šešių mėnesių kūdikį žudo gydytojo ranka, bet dar baisiau, kai su tuo žudymu sutinka ir jo paties motina! Kiekvienas sąžinę turįs asmuo turėtų visokiais būdais priešintis tam nelaimingam, biauriam, ir moralei, ir mokslui prieštaraujančiam teismo nutarimui, kad būtų išsaugota pagarba moteriai, motinystei ir žmogiškajai gyvybei.