APIE RUGSĖJO IR SPALIO NR.

    Man labai patinka rugsėjo mėn. “Laiškai Lietuviams”. Dievas davė Jums daug dovanų ir puiku, kad naudojate jas. (Lietuvaitė vienuolė) .

    ... kai kurie straipsniai, pastabos apie Olandų katekizmą, šv. Tėvo encikliką ir dar vienas kitas... nepadeda susiformuoti katalikiškai sąžinei.    (Kunigas)

    Labai įdomus paskutinysis (spalio) “Laiškų Lietuviams” numeris. Mes laimingi, kad tokį žurnalą turime. (Lietuvaitė vienuolė).

    Labai turiningas A. Paškaus straipsnis (“L. L.” spalio nr., 357 psl.). Skaičiau jo mintis per du paskutinius “Ateities” numerius ir galvojau: “Iš kur toks pasirodė?” Dabar jau tikriau “susipažinom”.    (Ponia)

    Lietuviško ir krikščioniško gyvenimo aktualiais reikalais pasisakot atvirai, drąsiai ir išmintingai. Taip ir reikia.

(Kunigas — klebonas)

    Džiaugiamės puikiais “Laiškais Lietuviams”. Tai kaip šviežio pavasario vėjo padvelkimas, šalia... pasaulio nelaimių išskaičiavimo “Drauge” ir “drausmės sąrašų” “Į Laisvę”. Tesėkite.

(Inžinierius)

    Pradėjau atidžiau skaitytį jūsų žurnalą. Nustebau medžiagos išdėstymu, informacija, naujom idėjom. (Kun. dr. A. Paškus, profesorius)

APIE JAUNO LIETUVIO LAIŠKĄ

    Springau iš juoko, skaitydama “amerikoniuko” pasisakymą (“L. L.” spalio nr. 383 psl.). Ot ir vėl užkliudė mūsų nuodėmes. (Ponia)

    Jauno Amerikos lietuvio laiškas davė medžiagos visam studentų ateitininkų susirinkimui.    (Laiškas iš Niujorko)

    Tas “Amerikos lietuvio” laiškas — kaip gerai, kad jį įdėjote. Gal daug kam pravers akis...

    Apsimoka rizikuoti nemalonės užsitraukimu, kai toks perlas įkrenta krepšin. “L. L.” čia didelis komplimentas, kad jame spausdinti straipsniai net tokį vaikiną išprovokavo. Taigi, norint pasiekti jaunuolius, reikia jiems tikrai aktualios medžiagos moraliniais klausimais: apie karo nemoralumą, apie rūpinimąsi viso pasaulio žmonėmis. Čia būtų gerai, jei galėtumėt gauti straipsnių iš Taikos Kuopoj besidarbuojančių lietuvių.    (Ponia)

    Teisingai sako... Kai sutinku savo tėvus, tai vis kalba, kad Lietuvoj ir žemė šiltesnė, ir obuoliai gardesnį.    (Ponia)

    Kadangi “Laiškai Lietuviams” redakcija premijuoja ir spausdina straipsnius, kuriuose džiaugiamasi, kad jaunimas lietuviškų laikraščių neskaito, o mums, vyresniesiems, tos naujos idėjos premijuojamuose straipsniuose vis tiek nepriimtinos, tai prašau man Jūsų laikraščio nebesiuntinėti.    (Ponas)

    Šis Pono laiškas mums labai primena Mrs. P. K-zs laišką redakcijai ("L. L.", 1965, lapkr. 360 psl.), kuriuo ji atsisakė "Laiškų Lietuviams", nes jie specialiam numery apie religinę priespaudą okupuotoj Lietuvoj įdėjo keletą iliustracijų iš sovietinės spaudos pavaizduoti, kaip komunistai tebeišjuokia religiją. Neužtenka žvelgti į popierių: reikia įžvelgti motyvus.   — Red.

    .. .daug ir daug karčios tiesos pabėrė tas jaunuolis mums, naujiesiems ateiviams-tėvams. Manau, nemažai rastųsi tokių nusivylusių jaunuolių mūsų šeimose, tik dėl mūsų “užkietėjimo” mes jų nematome. Tačiau, kai nežinomasis prakalbėjo ir atidengė savo sielvartą, nenorom tenka pagalvoti: kokie mes, kartais, galime būti trumparegiai? Mes sielojamės neva tai dėl jaunosios kartos, o drauge nustatom ją prieš mus pačius ir prieš mums brangintinus dalykus.

A. Paulius, Hamilton, Kanada